Antena 3 CNN Externe Un an de închisoare pentru un bărbat care a arătat un test PCR fals pe aeroport

Un an de închisoare pentru un bărbat care a arătat un test PCR fals pe aeroport

Tribunalul Penal din Bruxelles a condamnat în premieră la un an de închisoare un bărbat, care a încercat să plece de pe Zavantem Airport din capitala belgiană cu un test falsificat.

Un an de închisoare pentru un bărbat care a arătat un test PCR fals pe aeroport
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Iun 2021   •   18:53

Bărbatul a fost prins pe aeroportul din Bruxelles, iar prima decizie în cazul său a fost luată pe 27 aprilie. Bărbatului i s-a propus o înţelegere care nu l-ar fi dus în tribunal, dar acesta a refuzat, aşa că acum trebuie să se supună deciziei instanţei. 

Autorităţile belgiene au anunţat în aprilie că vor sancţiona foarte strict astfel de infracţiuni, aceasta fiind prima sentință de acest tip. Între 19 aprilie şi 11 iunie, 576 de persoane au fost depistate cu teste PCR falsificate pe aeroportul din Bruxelles.

 Doi dintre aceştia nu şi-au achitat încă amenzile, aşa că au fost citaţi în instanţă.

Belgia permite călătoriile în străinătate, inclusiv cele neesenţiale, din 19 aprilie. Totuşi, călătorii trebuie să completeze Formularul de Localizare a Pasagerilor.

Noile reglementări prevăd ca persoanele care fac uz de acte false să fie citate imediat în faţa tribunalului penal sau să accepte un acord extrajudiciar în valoare de 750 de euro.

Bărbatul condamnat marţi, care se prezentase pe aeroport cu un test PCR negativ falsificat de un prieten, a refuzat acordul extrajudiciar şi nici nu s-a prezentat în faţa tribunalului.

Prin urmare, tribunalul a decis să-i aplice o pedeapsă exemplară, deoarece comportamentul său a fost „nu doar antisocial, ci şi a pus vieţi în potenţial pericol”.

Și cetățenii români au apelat în nenumărate cazuri la aceste teste false.

De la începutul anului, zeci de români au fost întorși de la granițele cu Franța sau Spania după ce au încercat să intre cu teste PCR falsificate.

×
Subiecte în articol: inchisoare PCR fals Belgia
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close