Antena 3 CNN Externe "La închisoare sau nu cu Vladimir Putin?" | Răspunsul unui ministru dintr-o țară UE

"La închisoare sau nu cu Vladimir Putin?" | Răspunsul unui ministru dintr-o țară UE

Ministrul de Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, a dat un răspuns neașteptat atunci când un reporter l-a întrebat dacă Vladimir Putin ar trebui sau nu să fie încarcerat.

"La închisoare sau nu cu Vladimir Putin?" | Răspunsul unui ministru dintr-o țară UE
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2022   •   13:18

"Ați dori să-l vedeți pe Putin mergând la închisoare?", a fost întrebarea adresată ministrului.

"În iad", a răspuns el, după o scurtă ezitare.

Rusia și-a întețit în ultimele două săptămâni campania de bombardamente în Ucraina, țintind clădiri rezidențiale din orașele mari și centrale termo-energetice.

Drept efect, zeci de persoane au fost ucise iar 40% din centralele electrice ale țării au fost distruse, potrivit unui anunț recent al  președintelui Volodimir Zelenski.

Apelul lui Zelenski: "Plecați din regiunile unde a fost decretată legea marțială!"

Liderul de la Kiev a făcut, totodată, un apel la ucrainenii din teritoriile ocupate ilegal de Rusia, după ce Vladimir Putin a decretat legea marțială în aceste regiuni.

Zelenski le-a cerut rezidenților să nu accepte recrutarea în armata rusă şi să încerce să plece cât mai repede din teritoriile respective.

"Vreau să mă adresez astăzi oamenilor noștri din zonele ocupate temporar din sudul și estul Ucrainei. În viitorul apropiat, ocupanții vor încerca să recruteze oameni în armata lor. Peste tot este la fel ca în Donețk și Lugansk.

Vă rugăm să evitați recrutarea cât de mult puteți. Încercați să părăsiți teritoriul ocupat. Dacă nu puteți face acest lucru și vă aflați în structurile militare rusești, încercați, cu prima ocazie, să vă depuneți armele și să veniți în poziții ucrainene", a spus președintele ucrainean.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close