Antena 3 CNN Externe Incident pe aeroportul din Denver. Carcasa motorului unui avion Boeing 737-800 s-a rupt la decolare şi a lovit flapsul aripii. Autorităţile au demarat o anchetă

Incident pe aeroportul din Denver. Carcasa motorului unui avion Boeing 737-800 s-a rupt la decolare şi a lovit flapsul aripii. Autorităţile au demarat o anchetă

Carcasa unui motor al unui avion Boeing 737-800 al companiei Southwest Airlines s-a desprins în timpul unei decolării din Denver.

Incident pe aeroportul din Denver. Carcasa motorului unui avion Boeing 737-800 s-a rupt la decolare şi a lovit flapsul aripii. Autorităţile au demarat o anchetă
Sursa foto: Captură video youtube Denver 7
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2024   •   00:00

Incidentul a avut loc duminică. Zborul aeronavei Boeing 737-800 al companiei Southwest Airlines avea ca destinaţie aeroportul din Houston.

La un moment dat însă în timpul decolării o parte din carcasa motorului s-a desprins şi a lovit flapsul aripii, transmite Reuters, citat de Agerpres.ro. 

Zborul a fost anulat, iar aeronava Boeing s-a întors în siguranță la internațional Denver duminică, în jurul orei locale 08.15, şi a fost remorcată până la poartă.

Compania Southwest a anunţat că transferă pasagerii într-un alt avion cu destinaţia Houston cu aproximativ trei ore întârziere. Southwest a mai transmis că echipele de mentenanţă examinează aeronava cu care s-a petrecut incidentul.



Avionul a intrat în serviciu la începutul lui 2017, conforma datelor FAA. Compania Boeing a direcţionat întrebările spre Southwest pentru informaţii despre avion şi operaţiunile flotei de aeronave.

Canalul ABC News a difuzat un videoclip postat pe platforma X cu carcasa ruptă a motorului zburând în vânt, cu o siglă Southwest ruptă.

 

×
Subiecte în articol: Boeing 737 incident aviatic aeroport
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close