Antena 3 CNN Externe Incident grav la frontiera dintre Bulgaria și Turcia: un polițist bulgar a fost ucis

Incident grav la frontiera dintre Bulgaria și Turcia: un polițist bulgar a fost ucis

Un polițist bulgar aflat în misiune de patrulare la granița cu Turcia a fost ucis luni seară de focuri de armă trase de pe teritoriul turc.

Incident grav la frontiera dintre Bulgaria și Turcia: un polițist bulgar a fost ucis
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2022   •   13:18

Anunțul a fost făcut marți guvernul de la Sofia, transmite presa internațională.

"Este un act fără precedent, primul atac armat din ultimii ani împotriva poliției", a declarat ministrul bulgar de Interne, Ivan Demerdjiev.

Associated Press relatează că incidentul s-a produs în timp ce polițistul și un militar patrulau în apropierea localității Goliam Dervent.

O persoană necunoscută a deschis focul asupra celor doi, ucigându-l pe loc pe polițist. Militarul care-l însoțea nu a fost rănit.

Mai multe patrule ale autorităților bulgare au fost desfășurate în zona incidentului, însă trăgătorul nu a fost prins și se crede că se află pe teritoriul turc. 

Ministrul bulgar spune că a primit asigurări din partea turcilor că-l vor găsi pe agresor

Ministrul bulgar de Interne a declarat jurnaliștilor că a primit din partea autorităților turce asigurări că atacatorul va fi localizat.

El a reamintit că autoritățile bulgare însărcinate cu paza frontierei de stat se confruntă cu presiunea migranților.

"Patrulele se confruntă zilnic cu o creștere fără precedent a refugiaților. Cazul de aseară a fost un act extrem de agresiune", a comentat el, indicând că partea turcă ar trebui să adopte "măsuri active" și că a solicitat același tip de măsuri din partea Europol și a Comisiei Europene.

Bulgaria, țară aflată pe una dintre rutele migranților către statele bogate din UE

Bulgaria este situată pe una dintre rutele-cheie pentru migranții care vin în Europa din Orientul Mijlociu și din Afganistan.

Puțini dintre aceștia intenționează să rămână în cel mai sărac stat membru al UE, majoritatea alegând să-și continue drumul spre vest.

Guvenul de la Sofia a desfășurat 350 de militari și 40 de vehicule ale armatei de-a lungul graniței sale sudice cu Turcia, pentru a ajuta poliția de frontieră să facă față unui aflux de migranți în creștere.

Efectivele formează patrule comune de-a lungul frontierei comune de 259 de kilometri.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close