Antena 3 CNN Externe Incident în Belgia. Premierul belgian Charles Michel: "Indiciile iniţiale trimit clar spre terorism"

Incident în Belgia. Premierul belgian Charles Michel: "Indiciile iniţiale trimit clar spre terorism"

Incident în Belgia. Premierul belgian Charles Michel: "Indiciile iniţiale trimit clar spre terorism"
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Aug 2016   •   22:20

Update:  Atacul cu macetă de la Charleroi pare a fi fost un act de terorism, a afirmat sâmbătă premierul belgian Charles Michel televiziunii RTL. "Indiciile iniţiale trimit clar spre terorism", a declarat Michel prin telefon, potrivit Reuters.

Update: Bărbatul care a atacat cu o macetă două poliţiste la Charleroi, în sudul Belgiei, a decedat la spital, a anunţat sâmbătă seară postul de televiziune public belgian RTBF, potrivit Reuters şi DPA.

Informaţia a fost confirmată de poliţia din Charleroi pe reţeaua Twitter. ''Decesul agresorului cu macetă se confirmă. Cele două colege sunt în afara pericolului'', se menţionează în mesajul poliţiei locale, scrie Agerpres.

Incidentul s-a produs în apropierea sediului poliţiei din oraşul situat la circa 60 de kilometri sud de Bruxelles. Una dintre cele două poliţiste a suferit tăieturi adânci la nivelul feţei şi a fost internată în spital, în timp ce colega sa are răni minore.

Atacul de la Charleroi a fost condamnat de premierul belgian Charles Michel şi de ministrul de interne Jan Jambon. Acesta din urmă a precizat că Organismul de coordonare pentru analiza ameninţării (OCAM) analizează în prezent acest caz.

Incidentul de la Charleroi urmează unei serii de atacuri cu cuţit şi arme de foc comise în Europa în ultimele săptămâni, dintre care unele au legătură cu organizaţii teroriste.

Pe 22 martie acest an, mai mulţi militanţi jihadişti s-au aruncat în aer la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem şi într-o staţie de metrou din capitala belgiană, 32 de persoane decedând în atentatele sinucigaşe. Cu patru luni înainte, o serie de atacuri teroriste coordonate, comise la Paris, s-au soldat cu moartea a 130 de persoane. Unii dintre indivizii implicaţi în atentatele din capitala franceză aveau domiciliul în Belgia.

Pe teritoriul belgian nivelul de alertă este în prezent ridicat la 3, pe o scară maximă până la 4, ceea ce înseamnă situaţie 'gravă, cu o ameninţare posibilă şi probabilă'.

Ştire iniţială: Doi ofiţeri de poliţie au fost atacaţi sâmbătă, la Charleroi (sudul Belgiei), de un individ înarmat cu macetă, agresorul strigând 'Allahu Akbar', a anunţat poliţia locală, pe contul său de Twitter, potrivit DPA.

Autorul atacului a fost împuşcat de un al treilea ofiţer de poliţie şi este în viaţă, adaugă sursa citată.

Presa locală anunţă că o poliţistă a fost dusă la spital cu răni grave la faţă, în timp ce colegul său nu a fost rănit foarte grav.

"Doi poliţişti au fost răniţi cu o macetă în faţa sediului poliţiei de un bărbat care a strigat 'Allah Akhbah'. Bărbatul a fost împuşcat, dar este în viaţă", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Charleroi.

Incidentul vine la scurt timp, după mai multe atacuri violente în Europa, revendicate de gruparea ISIS.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close