Antena 3 CNN Externe Incident în Ierusalim. O polițistă a fost înjunghiată, trei atacatori uciși

Incident în Ierusalim. O polițistă a fost înjunghiată, trei atacatori uciși

Incident în Ierusalim. O polițistă a fost înjunghiată, trei atacatori uciși
Sursa foto: Foto: Wikipedia
16 Iun 2017   •   21:37

O poliţistă israeliană a fost înjunghiată şi rănită grav vineri în apropiere de Oraşul Vechi din Ierusalim, iar trei presupuşi atacatori au fost ucişi, a informat poliţia israeliană, citată de AFP. 

"O poliţistă a fost grav rănită într-un atac la Poarta Damascului", una din intrările în Oraşul Vechi, a făcut cunoscut purtătorul de cuvânt al poliţiei Micky Rosenfeld într-un comunicat. 

"Trei terorişti arabi au fost ucişi de unităţi de poliţie", a adăugat el. 

Potrivit poliţiei, doi agresori au deschis focul asupra unui grup de poliţişti care a replicat, în timp ce al treilea a înjunghiat poliţista aflată la câţiva metri depărtare, înainte de a fi împuşcat. 

Medici au afirmat că alte patru persoane au fost rănite în atac, dintre care două uşor şi două moderat. 

Atacul a avut loc într-un moment în care zeci de mii de palestinieni din Ierusalimul de Est şi Cisiordania ocupată asistau la rugăciuni pe sit-ul moscheii Al-Aqsa, cu ocazia celei de-a treia vineri din luna sfântă a Ramadanului. 

Teritoriile palestiniene şi Israelul sunt scena unui val de violenţe care, de la 1 octombrie 2015, a provocat moartea a 272 de palestinieni, 41 de israelieni, doi americani, doi iordanieni, un eritreean, un sudanez şi a unei britanice, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP. 

Majoritatea palestinienilor ucişi sunt autori sau presupuşi autori ai unor atacuri antiisraeliene, frecvent comise cu armă albă de tineri izolaţi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Israel incident atac
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close