x close

Incident între SUA și Iran. Americanii au lansat o rachetă spre un vas iranian

26 Apr 2017   •   16:45
Incident între SUA și Iran. Americanii au lansat o rachetă spre un vas iranian Foto: Wikipedia

O navă de război americană a lansat o rachetă de avertizare în direcţia unui vas aparţinând Gardienilor Revoluţiei din Iran care se apropiase periculos de poziţia sa, în apele Golfului Persic, a indicat miercuri un purtător de cuvânt militar american citat de AFP. 

Distrugătorul USS Mahan "a avut o interacţiune neprofesională" luni cu o navă a Gardienilor Revoluţiei în timp ce traversa apele internaţionale în Golf, a menţionat locotenentul Rick Chernitzer, precizând că nu a fost primul incident de acest gen. 

Nava iraniană a ajuns la circa 1.000 de metri de UUS Mahan, care a lansat iniţial mesaje de avertizare şi apoi o rachetă de semnalizare. În cele din urmă, nava iraniană s-a îndepărtat, a relatat purtătorul de cuvânt militar american. 

La începutul lui martie, Pentagonul a criticat comportamentul "neprofesional" al navelor militare iraniene, după o serie de incidente survenite în strâmtoarea strategică Ormuz. Washingtonul denunţă de altfel cu regularitate "hărţuirea" navelor sale de către cele iraniene. Tensiunile dintre Washington şi Teheran s-au intensificat după instalarea la Casa Albă a noului preşedinte american Donald Trump, în ianuarie.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

incident SUA iran Golful Persic
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati