Antena 3 CNN Externe Incident la summitul BRICS. Bodyguarzii lui Putin S-AU LUAT LA HARŢĂ cu "securiştii" sud-africani

Incident la summitul BRICS. Bodyguarzii lui Putin S-AU LUAT LA HARŢĂ cu "securiştii" sud-africani

Incident la summitul BRICS. Bodyguarzii lui Putin S-AU LUAT LA HARŢĂ cu "securiştii" sud-africani
Sursa foto: Foto: APTN
27 Mar 2013   •   14:55

Un incident scandalos a avut loc la summitul BRICS din Africa de Sud atunci, când gărzile de corp ale preşedintelul Vladimir Putin au avut o altercaţie cu ofiţerii de securitate locali. Cei din urmă nu le-au permis bodygurazilor ruşi să intre în clădire, relatează RT.

Forţele sud-africane şi-au luat rolul mult prea în serios, au tăiat calea echipei de securitate ruse şi i-au obligat pe membrii acesteia să iasă afară.

În imaginile surprinse de jurnalişti se observă cum Putin intră în clădire însoţit de gărzile sale de corp, dar la câteva secunde un agent sud-african intervine şi blochează accesul masivilor ofiţeri ruşi.

Cu toate că au încercat să-i convingă că fac parte din delegaţia preşedintelui Putin, ruşii au rămas perplex de insistenţa omologilor, care le repetau pe un ton imperativ "OUT! OUT!" .

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin, Dmitry Peskov, a spus că incidentul a fost provocat din vina gazdelor. El a precizat că organizarea summitului a fost mult sub aşteptări.

"Se pare că organizează mai bine meciurile de fotbal. Aici au fost multe şi inexplicabile confuzii", a spus reprezentantul prezidenţial, care se referea la Campionatul Mondial de fotbal din 2010, găzduit de sud-africani.

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat la o clinică privată
x close