Antena 3 CNN Externe Incident la Veneția! Un vas de croazieră a lovit o navă plină de turiști

Incident la Veneția! Un vas de croazieră a lovit o navă plină de turiști

Incident la Veneția! Un vas de croazieră a lovit o navă plină de turiști
Sursa foto: foto- captură Antena 3
03 Iun 2019   •   08:55

Au fost momente de panică la Veneţia, unde un vas de croazieră uriaş a fost scăpat de sub control şi a lovit o navă de agrement plină de turişti. Incidentul putea provoca o tragedie, aşa cum s-a întâmplat, săptămâna trecută, la Budapesta. 

Dar numai cinci persoane au fost rănite şi niciuna nu este în stare gravă. Localnicii sunt revoltaţi şi cer, din nou, ca navele de croazieră să nu mai aibă acces pe canalele din străvechiul oraş.

Uriaşul pachebot "Opera", de 65.000 de tone, se apropia de ţărmul canalului Giudecca şi părea că nu va putea fi oprit. O avarie îi blocase comenzile pe "acceleraţie". Iar în calea sa se afla, legată la chei, o navă mai mică de agrement, cu 130 de turişti la bord. Îngroziţi, câţiva au sărit în apă.

Vasul de croazieră s-a oprit doar după ce s-a mai izbit şi de chei. Veneţienii spun că un asemenea incident era de aşteptat. 

Incidentul a relansat protestele celor ce susţin că marile nave de croazieră nu au ce căuta pe canalele din centrul istoric. 

Autorităţile spun că au soluţii pentru a scoate pacheboturile din oraş, dar până acum nu s-au hotărât pe care să o aplice. Accidentul de acum a stârnit dispute şi în guvernul de la Roma. Miniştrii celor două formaţiuni din coaliţie, Liga şi Mişcarea Cinci Stele, se acuză reciproc că nu au luat măsurile necesare la Veneţia şi promit să o facă de urgenţă. 


 

×
Subiecte în articol: vas de croaziera turisti Venetia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close