Antena 3 CNN Externe Nou incident militar între SUA şi Rusia. Avertismentul Pentagonului

Nou incident militar între SUA şi Rusia. Avertismentul Pentagonului

Nou incident militar între SUA şi Rusia. Avertismentul Pentagonului
30 Apr 2016   •   08:09

Un avion rus de vânătoare a interceptat vineri "în mod periculos şi neprofesionist" un avion de recunoaştere al US Air Force deasupra Mării Baltice, a informat Pentagonul, citat de Reuters. 

Un avion de tip RC-135 al US Air Force efectua un zbor de rutină în spaţiul aerian internaţional când a fost interceptat de un Suhoi-27, a precizat Departamentul american al Apărării, în timp ce incidentele de acest fel se succed între armata rusă şi cea americană. 

Potrivit postului american de televiziune CNN, avionul Su-27 a efectuat un luping deasupra aparatului american, de care s-a apropiat la o distanţă de circa 30 de metri. 

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Bill Urban, a acuzat într-un comunicat un incident capabil "să aducă grave prejudicii tuturor echipajelor implicate" şi "să provoace inutil o escaladare a tensiunilor între ţări". 

Un incident similar a opus cele două armate la jumătatea lunii aprilie în Marea Baltică, când două avioane de luptă Suhoi-24 au simulat manevre de atac în apropierea distrugătorului lansator de rachete american USS Donald Cook. 

Moscova a denunţat provocarea Statelor Unite de a trimite USS Donald Cook să navigheze în apropierea frontiere ruse din Marea Baltică.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: incident SUA Rusia
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close