Antena 3 CNN Externe Incident naval. Un vas ecologist s-a ciocnit îl larg cu ambarcaţiunea unor pescari de balene

Incident naval. Un vas ecologist s-a ciocnit îl larg cu ambarcaţiunea unor pescari de balene

Incident naval. Un vas ecologist s-a ciocnit îl larg cu ambarcaţiunea unor pescari de balene
Sursa foto: Vapoare
07 Feb 2010   •   18:51

Ecologiştii australieni care fac campanie împotriva pescuitului balenelor i-au acuzat pe pescarii japonezi că le-au lovit intenţionat una dintre nave. Un vas de pescuit japonez a tăiat calea navei ecologiştilor, care a fost avariată deasupra liniei de plutire.

Echipajul vasului japonez susţine însă că incidentul s-a produs din cauza ecologiştilor, care s-au apropiat prea tare de nava lor, încercând să le arunce la bord sticle încărcate cu un gaz urât mirositor.

Nici una din declaraţii nu poate fi verificată însă cu probe. În înregistrările video realizate de camerele de pe cele două vase arată ambarcaţiunile navigând cu viteză, în paralel. La un moment dat se poate observa cum nava japoneză pare să efectueze un viraj brusc, dar momentul ciocnirii este obturat de stropii de apă.

Şeful campaniei de protecţie a balenelor i-a acuzat pe japonezi de violenţă după o altă coliziune, de la 6 ianuarie, în urma căreia o navă ecologistă s-a scufundat. Autorităţile din Australia şi Noua Zeelandă au deschis o anchetă asupra acelui naufragiu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close