Antena 3 CNN Externe Incident pe un aeroport din Paris. Un bărbat a fost ucis, după ce a luat arma unui soldat

Incident pe un aeroport din Paris. Un bărbat a fost ucis, după ce a luat arma unui soldat

Incident pe un aeroport din Paris. Un bărbat a fost ucis, după ce a luat arma unui soldat
18 Mar 2017   •   11:05

UPDATE: Terminalul vest al aeroportului Orly (sudul Parisului), unde traficul a fost întrerupt sâmbătă dimineaţă după un individ a încercat să smulgă arma unei femei militar şi a fost împuşcat mortal, şi-a redeschis porţile în jurul prânzului, iar terminalul sud, unde a avut loc atacul, rămâne parţial închis, a anunţat operatorul aeroportuar Aéroports de Paris (ADP), potrivit AFP. 

"Fiind vorba despre Orly-Vest, terminalul a fost deschis din nou, deci traficul va fi reluat progresiv", a confirmat pentru Europe 1 preşedintele director general al ADP, Augustin de Romanet. La Orly-Sud, "sosirile se vor relua", dar pentru plecări "există riscul unor aşteptări de câteva ore înainte de redeschiderea terminalului", a adăugat el. 

Știrea inițială

Traficul aerian a fost suspendat sâmbătă dimineaţa pe aeroportul Orly, la sud de Paris, unde un bărbat a fost împuşcat mortal de forţele de securitate de pe aeroport după ce acesta a luat arma unui militar aflat în misiune de patrulare, relatează AFP. 

În jurul orei 07:30 GMT, "un bărbat a luat arma unui militar apoi s-a refugiat într-un magazin de pe aeroport înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de securitate", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne. 

Nicio persoană nu a fost rănită pe aeroport, a precizat sursa citată. 

"Traficul aerian a fost complet întrerupt" pe acest aeroport internaţional, a anunţat aviaţia civilă franceză. 

Cele două terminale ale aeroportului din Orly (Sud şi Vest) au fost închise, iar pasagerii au fost evacuaţi, a precizat Aeroports de Paris (ADP). 

Ministrul de interne Bruno Le Roux s-a deplasat la faţa locului, a anunţat ministerul său. 

Totodată, Ministerul de Interne a anunţat că într-un incident separat produs la nord de Paris un ofiţer de poliţie a fost rănit după ce au fost trase focuri de armă asupra sa. 

O echipă de genişti se află pe aeroport pentru a determina dacă bărbatul avea asupra sa explozivi, a afirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, precizând un perimetru de securitate a fost instituit pe aeroport şi importante forţe de securitate au fost trimise în zonă.

Militarul căruia i-a fost luată arma se afla în misiune de patrulare pe aeroportul Orly în cadrul operaţiunii Sentinelle, instituită ca urmare a atentatelor teroriste din ianuarie 2015 din Paris care au vizat sediul publicaţiei Charlie Hebdo. 

După atentatele din noiembrie 2015 din capitala Franţei şi din regiunea pariziană, soldate cu 130 de morţi, Franţa se află în stare de urgenţă care a fost prelungită de mai multe ori şi care rămâne în vigoare până la 15 iulie a.c.

×
Subiecte în articol: paris incident aeroport atac
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close