Antena 3 CNN Externe Incident scandalos într-un spital. Organul care putea să salveze o viaţă a ajuns la gunoi

Incident scandalos într-un spital. Organul care putea să salveze o viaţă a ajuns la gunoi

Incident scandalos într-un spital. Organul care putea să salveze o viaţă a ajuns la gunoi
Sursa foto: Foto: science.howstuffworks.com
29 Aug 2012   •   07:28

Un rinichi donat pentru transplant a ajuns, din greşeală, la gunoi. Două asistente, găsite vinovate, au fost trecute în concediu fără plată iar întregul program de transplant al spitalului a fost suspendat până la noi verificări.

Centrul medical al Universităţii din Toledo, statul Ohio, se mândrea, până acum, cu peste 1700 transplanturi de rinichi, cu o rată de succes de 98 la sută. Rezultatele erau printre cele mai bune din Statele Unite. Acum, însă, totul a fost pus sub semnul întrebării, după ce un rinichi sănătos, destinat transplantului, a fost aruncat, din neglijenţă, odată cu deşeurile.

Conducerea spitalului a confirmat doar, fără alte comentarii, că "un rinichi a fost avariat în timpul procedurii, din cauza unei erori umane". Se pare că de vină sunt două asistente care au fost pedepsite şi ar putea fi chiar concediate. Mai grav, inclusiv pentru bolnavi, este că programul de transplant a fost oprit, până ce va fi verificat de un specialist din afara spitalului. Medicii încearcă să minimalizeze incidentul.

Potrivit medicilor, bolnavul care urma să primească organul aruncat la gunoi are mari şanse să găsească alt donator compatibil. Dar pierderea unui rinichi într-un mod atât de stupid rămâne ireparabilă, dat fiind că, în Statele Unite, 140.000 de bolnavi aşteaptă transplantul care le poate salva viaţa.


×
Subiecte în articol: rinichi deseuri Ohio spital
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close