Antena 3 CNN Externe INCREDIBIL: Bebeluşul salvat de CORUPŢIA din spitalele româneşti

INCREDIBIL: Bebeluşul salvat de CORUPŢIA din spitalele româneşti

INCREDIBIL: Bebeluşul salvat de CORUPŢIA din spitalele româneşti
Sursa foto: foto: kansas.com
05 Apr 2012   •   21:25

Bebeluşul Andrei a reuşit să uimească doctorii doar prin faptul că trăieşte. Micuţului i s-au dat şanse de supravieţuire doar câteva zile, când s-a născut aproape fără intestine acum... 8 luni. Dar acum există speranţă de viaţă pentru el.

Spitalele de la Harvard şi Boston s-au oferit să îl opereze pe Andrei, făcându-i un complicat transplant de intestine, care nu poate fi făcut în Europa.

Oferta a venit în urma unui articol din Associated Press, unde se vorbea despre Doctorul Cătălin Cîrstoveanu, medicul şef al unităţii de neonatologie de la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Articolul povestea despre greutăţile cu care medicul se confruntă atunci cănd vrea să transporte copiii români peste hotare, pentru operaţii. Astfel, doctorul evita sistemul medical românesc, corupt aproape în totalitate, un sistem în care doctorii nu iau bisturiul în mână dacă nu primesc mită.

În urma vizualizării fotografiilor postate pe internet cu băieţelul în incubator, mai multe persoane din Europa şi Statele Unite şi-au arătat intenţia de a-l ajuta.

Medicul a povestit că părinţii vin rareori să îl viziteze, în ciuda faptului că acesta se bucură când vede oameni în jurul lui şi plânge puternic când este pus din nou în incubator.

Copilul s-a născut cu o greutate de 2,8 kg, dar de la naştere a luat doar un kilogram.

Fără operaţie, Andrei ar mai putea trăi cel mult 3 luni.

×
Subiecte în articol: incubator
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close