Antena 3 CNN Externe INCREDIBIL: Povestea omului care a pierdut 33 de MILIARDE DE DOLARI

INCREDIBIL: Povestea omului care a pierdut 33 de MILIARDE DE DOLARI

INCREDIBIL: Povestea omului care a pierdut 33 de MILIARDE DE DOLARI
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
28 Iul 2013   •   12:17
Dacă vă supăraţi când pierdeţi o bancnota de 10 lei, imaginaţi-vă ce ar însemna să pierdeţi 33 de miliarde de dolari şi odată cu ei, titlul de "unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei". 
 
Este povestea unui magnat brazilian din industria petrolului care a căzut din vârf într-un timp scurt. Pentru Eike Batista viaţa era frumoasă, pe a opta poziţie din lume ca avere şi la un moment dat chiar şi-a propus să îl depăşească şi pe Carlos Slim (cel mai bogat om din lume), scrie Huffington Post.
 
Nu a durat foarte mult şi Batista a pierdut circa 33 de miliarde de dolari din averea toală de 34 de miliarde în decurs de 16 luni, conform Bloomberg. 
 
Care a fost problema? 
 
Conglomeratul de firme deţinut de brazilian a pierdut 90% din valoare în decurs de un an. Batista a mai rămas cu o sumă de 200 de milioane de dolari, dacă includem şi restul de datorii către investitori. 
 
"Îmi voi achita toate datoriile", spune Batista, un personaj cunoscut pentru optimism şi jovialitate, care, chiar şi în faţa unei astfel de pierderi, a rămas senin. 
 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close