Antena 3 CNN Externe Incredibila poveste a vieţii lui Steve Jobs: Cum a ajuns un copil abandonat să facă istorie

Incredibila poveste a vieţii lui Steve Jobs: Cum a ajuns un copil abandonat să facă istorie

Incredibila poveste a vieţii lui Steve Jobs: Cum a ajuns un copil abandonat să facă istorie
Sursa foto: Foto: poorartists.tumblr.com
07 Oct 2011   •   07:21

Steve Jobs a fost un copil nedorit. Părintii lui au decis sa-l dea spre adoptie. Singura condiţie: părintii adoptivi să aibă studii. Prima familie a renunţat la el pe ultima sută de metri deoarece îşi doreau mai mult o fetiţă. A avut apoi noroc cu soţii Jobs, doi oameni simpli, care i-au dat şansă la o viaţă normală. Nu aveau studii, aşa cum au cerut părinţii naturali, dar aveau dragoste de oferit. Steve Jobs a vorbit despre viaţa lui într-un discurs în 2005, la un an dupa ce a aflat ca suferă de o boală incurabilă.

Moartea lui Steve Jobs a întristat o mulţime de oameni. Printre aceştia se află şi John Jandali, tatăl biologic al creatorului Apple. El a încercat de mai multe ori să îşi contacteze fiul, trimiţându-i câteva emailuri la care nu a primit niciun răspuns. Nu şi-a sunat niciodată fiul de teamă ca Steve să nu îl considere un profitor, deşi tot el recunoaşte că, numai în urmă cu câţiva ani a aflat că directorul executiv al Apple este copilul pe care l-a dat abandonat.

John Jandali era un student sirian atunci când cel care avea să devină fondatorul Apple se năştea. Într-un interviu dat în urmă cu ceva timp, sirianul spune că nu şi-ar fi abandonat niciodată băiatul, însă părinţii iubitei sale nu au fost de acord cu mariajul lor şi au forţat-o să se mute în San Francisco.

În 2005, Steve Jobs a vorbit în public, cu tristeţe în glas, despre primii săi paşi prin viaţă. "Iniţial, trebuia să mă adopte un avocat şi soţia lui. Dar s-au decis în ultimul moment că voiau o fată. Aşa că părinţii mei, care se aflau pe lista de aşteptare, au primit un telefon în mijlocul nopţii în care li s-a spus "avem un băieţel, e nedorit, îl vreţi?". Au spus "desigur"."

Acel "desigur" i-a schimbat cursul vieţii. Fără o familie care să îl crească, să îi ofere educaţie şi să îi fie alături la greu, probabil că Steve Jobs nu ar fi ajuns vizionarul şi creatorul pe care o lume întreagă îl plânge în aceste zile.


×
Subiecte în articol: steve jobs Apple iphone cancer biografie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close