Antena 3 CNN Externe Independenței Cataloniei va fi proclamată în câteva zile. Madridul ia în calcul suspendarea autonomiei regiunii

Independenței Cataloniei va fi proclamată în câteva zile. Madridul ia în calcul suspendarea autonomiei regiunii

Independenței Cataloniei va fi proclamată în câteva zile. Madridul ia în calcul suspendarea autonomiei regiunii
04 Oct 2017   •   08:37

Liderul separatist catalan Carles Puigdemont a afirmat că guvernul său se pregăteşte să declare independenţa acestei regiuni a Spaniei probabil "la sfârşitul săptămânii", relatează France Presse. 

"Vom declara independenţa la 48 de ore după numărarea rezultatelor oficiale ale referendumului", a declarat el într-un interviu acordat BBC, primul difuzat după votul de duminică. 

"Aceasta probabil se va termina când ne vom fi recuperat voturile din străinătate", a precizat el, "deci vom acţiona la sfârşitul săptămânii sau la începutul săptămânii viitoare". 

Puigdemont a declarat că o reacţie de opoziţie din partea guvernului central ar constitui o "nouă greşeală" care s-ar adăuga unei "lungi liste de erori". 

"După fiecare din aceste erori, noi am ieşit întăriţi", a spus liderul separatist. "Nu numai pentru că timpul a trecut, ci şi pentru că în fiecare săptămână, la fiecare eroare, noi obţinem mai mult sprijin din partea societăţii." 

Între timp, guvernul de la Madrid ia în calcul suspendarea autonomiei regiunii, însă are nevoie de acordul Parlamentului. Marți seară, regele Felipe al Spaniei a condamnat referendumul de duminică.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close