Antena 3 CNN Externe India ameninţă Italia cu "CONSECINŢE". Roma refuză ca militarii săi să fie judecaţi la New Delhi

India ameninţă Italia cu "CONSECINŢE". Roma refuză ca militarii săi să fie judecaţi la New Delhi

India ameninţă Italia cu "CONSECINŢE". Roma refuză ca militarii săi să fie judecaţi la New Delhi
Sursa foto: Foto: PTI
13 Mar 2013   •   14:52

Dacă autorităţile de la Roma "nu-şi vor respecta cuvântul" şi vor refuza să îi retrimită înapoi în India, pe cei doi militari italieni, acuzaţi de uciderea a doi pescari indieni, "vor urma consecinţe", a averizat, miercuri, premierul indian, Manmohan Singh.

Relaţiile dintre Roma şi New Delhi s-au tensionat şi mai mult după ce guvernul italian anunţase, luni, că cei doi puşcaşi marini, Salvatore Latorre şi Massimiliano Girone, vor rămâne acasă şi nu se vor întoarce în India, după au primit permisiunea de a veni în Italia, pentru a-şi exercita opţiunea electorală, la alegerile din februarie.

Cei doi militari au fost în centrul disputei diplomatice dintre India şi Italia, după ce aceştia au fost acuzaţi că i-au împuşcat pe Jelestine Valentine şi Ajesh Binki, în timpul unei misiuni internaţionale anti-piraterie, desfăşurată pe coasta regiunii Kerala, în februarie 2012.

Reprezentantul acestei regiuni, Oommen Chandy, a transmis premierului indian să abordeze o poziţie fermă şi să nu facă niciun compromis faţă de situaţia celor doi italieni acuzaţi de crimă.

Ministerul de Externe de la Roma a transmis, luni, că Latorre şi Girone nu se vor mai întoarce în India, pe 23 martie, aşa cum era programat şi că cei doi vor fi judecaţi de un tribunal militar italian, relatează ANSA.

×
Subiecte în articol: india roma
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close