Antena 3 CNN Externe India. Cel puţin 19 persoane au murit, după ce un tren de pasageri a deraiat în vestul ţării

India. Cel puţin 19 persoane au murit, după ce un tren de pasageri a deraiat în vestul ţării

India. Cel puţin 19 persoane au murit, după ce un tren de pasageri a deraiat în vestul ţării
05 Mai 2014   •   14:13

Un tren de pasageri a deraiat, ieri seară, în vestul Indiei, provocând moartea a cel puţin 19 persoane şi rănirea altor peste 100 de oameni.

Locomotiva şi alte patru vagoane au sărit de pe şine şi s-au răsturnat în apropiere de gara Roha, situată la 170 de km distanţă de Mumbai, anunţă un reprezentant al poliţiei, Ankush Shinde, citat de AP.

Echipele de descarcerare s-au chinuit ore în şir să salveze victimele rămase captive între fiarele contorsionate.

Autorităţile se tem că numărul celor morţi ar putea să crească şi au confirmat că 123 de persoane au fost transportate la spitalele din regiune, multe dintre ele suferind răni grave.

Cauza accidentului feroviar nu este încă cunoscută, dar o anchetă a fost demarată pentru elucidarea condiţiilor care au provocat deraierea trenului, a menţionat purtătorul de cuvânt al Căilor Ferate Indiene, Anil Kumar Saxena.

Accidentele de tren sunt destul de frecvente în India, una dintre ţările cu cea mai dezvolată reţea feroviară din lume, care deserveşte zilnic peste 20 de milioane de pasageri. Cele mai multe accidente de acest fel sunt favorizate de proasta întreţinere a căii de rulare sau ca urmare a unor erori umane.

×
Subiecte în articol: accident feroviar
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close