Antena 3 CNN Externe India: Cel puţin 35 de pelerini hinduşi au murit loviţi de tren în timp ce traversau liniile ferate

India: Cel puţin 35 de pelerini hinduşi au murit loviţi de tren în timp ce traversau liniile ferate

India: Cel puţin 35 de pelerini hinduşi au murit loviţi de tren în timp ce traversau liniile ferate
de M.T.    |    19 Aug 2013   •   13:05

Cel puţin 35 de pelerini au murit după ce au fost loviţi de un tren în estul Indiei, în timp ce traversau liniile ferate, informează AFP, citată de Mediafax.

Accidentul a provocat furia mulţimii, care a atacat trenul şi gara din apropiere, potrivit autorităţile locale.

Pelerinii traversau liniile ferate în statul Bihar, la aproximativ 200 de kilometri de capitala acestuia, Patna, în timp ce trenul, care mergea cu viteză, i-a lovit în plin.

Treizeci şi cinci de persoane au murit, au precizat oficiali din cadrul poliţiei şi ai căilor ferate indiene.

În urma accidentului, mai multe grupuri de persoane au incendiat vagoane ale trenului expres Rajya Rani şi au devastat gara din Dharhara, a declarat pentru AFP şeful regional al căilor ferate, Arun Malik.

„Şase vagoane au fost incendiate, iar gara a fost devastată de către mulţime. Angajaţii noştri au fugit de teama de a nu fi atacaţi", a spus el.

Potrivit unui oficial al căilor ferate, pelerinii nu erau informaţi în legătură cu sosirea trenului. „Două trenuri erau garate în timp ce Rajya Rani Express a primit permisiunea să traverseze gara", a precizat Arunendra Kumar, preşedintele Consiliului Naţional al Căilor Ferate, la New Delhi.

„Însă accidentul s-a produs deoarece unele persoane au coborât de pe peron ca să traverseze linia" ferată, a adăugat Kumar.

Reţeaua feroviară indiană, administrată de stat, transportă 18,5 milioane de persoane în fiecare zi şi rămâne principalul mijloc de transport de lungă distanţă în India, care are o populaţie de aproximativ 1,2 miliarde de locuitori.

Bilanţul în materie de siguranţă este cutremurător, în fiecare an înregistrându-se aproximativ 300 de accidente, adesea mortale, datorate coliziunilor sau deraierilor.

Potrivit unui raport oficial din 2012, aproape 15.000 de persoane mor în fiecare an doar traversând liniile ferate, un bilanţ pe care Guvernul indian l-a calificat ca fiind un adevărat „masacru".

×
Subiecte în articol: India accident feroviar tren
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close