Antena 3 CNN Externe India cere ajutorul serviciilor secrete străine pentru a se lupta cu teroriştii

India cere ajutorul serviciilor secrete străine pentru a se lupta cu teroriştii

India cere ajutorul serviciilor secrete străine pentru a se lupta cu teroriştii
03 Dec 2008   •   03:12

India a cerut ca agenţiile de securitate străine să neutralizez ameninţarea grupurilor teroriste care au stat în spatele atacurilor de la Mumbai de săptămâna trecută.
Marea Britanie, SUA, Australia şi Israel, au fost rugate să îi găsească pe suspecţii pakistanezi care se crede că au fost implicaţi în atac.
Oficialii indieni au declarat că vor să se asigure că grupurile teroriste afla că nu mai sunt imune la pedeapsă. Iniţiativa va întări temerile Pakistanului care se aşteaptă la un atac peste graniţă împotriva militanţilor pe care India îi consideră responsabili pentru atacuri.
Oricum un eventual atac, chiar şi o acţiune de asasinare organizată de serviciile secrete va inflama şi mai mult opinia publică pakistaneză.
Serviciile secrete americane au arătat că India a primit două avertizări privind un atac la Mumbai încă de luna trecută. A acordat chiar posibile ţinte inclusiv, hotelul Taj Mahal. Şeful Marinei indiene a recunoscut primul că India a cunoscut eşecuri sistemice în cântărirea informaţiilor.
În oraş se ridicase la un moment dat nivelul de alertă, dar a fost coborât. În plus, pe 18 noiembrie s-a interceptat un telefon, în care se vorbea despre un atac asupra capitalei comerciale, dar forţele de securitate civile şi militare nu au luat în seamă informaţiile.
Odată cu noua situaţie din India este de aşteptat să se întărească legătura, care era deja bună, cu serviciile secrete israeliene. De asemenea,FBI a fost chemat să investigheze evenimentele de la Mumbai.
Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close