Antena 3 CNN Externe India: Directoarea şcolii în care 23 de copii au murit intoxicaţi alimentare a fost arestată

India: Directoarea şcolii în care 23 de copii au murit intoxicaţi alimentare a fost arestată

India: Directoarea şcolii în care 23 de copii au murit intoxicaţi alimentare a fost arestată
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
24 Iul 2013   •   18:24

Poliţia a arestat-o miercuri pe directoarea şcolii din estul Indiei, în care 23 de copii au murit intoxicaţi după ce au mâncat la masă preparate ce conţineau un insecticid puternic, a anunţat poliţia pentru AFP.
   
"Directoarea a venit (...) şi am arestat-o pentru a o interoga", a spus Sujeet Kumar, şeful poliţiei din districtul Saran, în statul Bihar.
   
"Trebuie iniţial să vorbim cu ea, după care să formulăm învinuirile" reţinute, a adăugat el, contactat telefonic.
   
Tragedie în India: Douăzeci de copii au murit, după ce au luat masa de prânz la cantina şcolii

Elevii, cu vârste cuprinse între patru şi 12 ani, de la şcoala din satul Gandaman, au murit intoxicaţi după ce au servit, pe 16 iulie, o masă gratuită compusă din linte, cartofi şi orez.
   
Potrivit unui raport medical, uleiul utilizat la prepararea mâncării conţinea un pesticid organofosforic, de cinci ori mai puternic decât cel folosit pentru preparare comercială.
   
Anchetatorii au percheziţionat săptămâna trecută domiciliul directoarei şcolii, care a fugit după ce au fost anunţate primele decese. "Am găsit acasă la ea saci cu fertilizanţi şi pesticide puşi în apropierea unor saci cu cartofi şi orez", a declarat pentru AFP un poliţist.
   
Intoxicaţiile alimentare în şcoli sunt frecvente în India, din cauza unui nivelul de igienă prea slab în bucătăriile acestor instituţii şi, uneori, a proastei calităţi a hranei servite în ele.

×
Subiecte în articol: toxiinfectie alimentarã
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close