Antena 3 CNN Externe India: grupuri teroriste pakistaneze pregătesc noi atacuri

India: grupuri teroriste pakistaneze pregătesc noi atacuri

India: grupuri teroriste pakistaneze pregătesc noi atacuri
Sursa foto: india pakistan
18 Aug 2009   •   17:26

Premierul indian, Manmohan Singh, a afirmat că extremiştii pakistanezi pregătesc noi atentate în India şi le-a cerut serviciilor de securitate să rămână în alertă.
"Dispunem de informaţii credibile potrivit cărora grupuri teroriste din Pakistan pregătesc noi atacuri ", a declarat Singh în cadrul unei reuniuni privind securitatea internă.
"După atacurile de la Bombay , am pus în aplicare noi măsuri. Trebuie să ne menţinem vigilenţa", a adăugat premierul.
?Cei care intră în Kaşmir par mai bine echipaţi şi în posesia unor echipamente de comunicare mai sofisticate?, arăta acesta.
India şi-a consolidat măsurile de securitate după atacurile din noiembrie 2008 din Bombay, soldate cu moartea a 174 de persoane, dintre care nouă atacatori.
India, Statele Unite şi Marea Britanie atribuie aceste atentate grupării islamiste pakistaneze Lashkar-e-Taiba, în complicitate cu serviciile de informaţii militare pakistaneze, susţine New Delhi.
Islamabadul a recunoscut că acest complot a fost orchestrat "parţial" pe teritoriul său şi i-a arestat pe presupuşii responsabili.
"Toate statele trebuie să facă activ schimb de informaţii pentru a evita orice atac terorist", a adăugat Singh.
Din iulie, cel puţin 30 de oameni au murit în lupte de-a lungul graniţei ce desparte Kashmir între India şi Pakistan, şi au fost făcute 14 tentative de infiltrare. În ultimele două decenii, peste 47000 persoane au murit în regiune.

India acuză Pakistanul că antrenează şi înarmează militanţii islamişti din Kashmir.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: India atentate teroriste pakistan
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close