Antena 3 CNN Externe India lansează prima misiune către Lună

India lansează prima misiune către Lună

India lansează prima misiune către Lună
08 Oct 2008   •   07:46

Lansarea primei misiuni spre Lună a Indiei a fost programată pentru 22 ooctombrie. Satelitul Chandrayaan I al Organizaţiei Indiene de Cercetare Spaţială urma să aibă lansarea în aprilie, dar a fost amânată în mod repetat din cauza unor probleme la proiectul în valoare de 83 milioane dolari.
Purtătorul de cuvânt al agenţiei indiene a arătat că satelitul Chandrayaan cântăreşte circa 1,3 tone şi poartă echipament de înaltă tehnologie pentru frecvenţele vizibile, infraroşu sau cu raze X. Naveta poartă cinci încărcături indiene şi şase ale altor agenţii spaţiale, printre care NASA, ESA, dar şi Agenţia Aerospaţială din Bulgaria, scrie Times.
Se aşteaptă ca pe o perioadă de doi ani să se efectueze o analiză a suprafeţei lunare pentru a realiza o hartă completă a caracteristicilor chimice şi o topografie tridimensională. De un interes special se vor bucura regiunile polare, deoarece aici s-ar putea descoperi apă.
Agenţia indiană intenţionează să lanseze o misiune lunară secundară în 2011. Printre obiective se mai numără lansarea primului indian în spaţiu în anul 2014 şi prima misiune indiană cu oameni la bord spre Lună în 2020.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: India NASA
Parteneri
Înregistrări șocante de la Spitalul Pantelimon: A murit tot salonul 6!
x close