Antena 3 CNN Externe India. Patru oameni au murit într-un conflict generat de construcţia unei autostrăzi

India. Patru oameni au murit într-un conflict generat de construcţia unei autostrăzi

India. Patru oameni au murit într-un conflict generat de construcţia unei autostrăzi
16 Aug 2010   •   18:18

Cel puţin patru oameni şi-au pierdut viaţa în India, în ciocnirile de pe traseul unei noi autostrăzi. Fermierii, nemulţumiţi de compensaţiile primite pentru terenurile expropriate, au devastat şantierele de construcţii, iar poliţiştii, chemaţi în ajutor, au deschis focul asupra mulţimii.

Viitoarea autostradă, lungă de 165 kilometri, va lega capitala indiană, New Delhi, de Agra, oraşul celebrului mausoleu Taj Mahal. Şoseaua ar urma să fie inaugurată anul viitor, dar lucrările au fost acum întrerupte, pe un tronson de 20 de kilometri, de fermierii ale căror terenuri fuseseră expropriate. Aceştia s-au revoltat după ce au auzit că ţăranii dintr-o altă regiune au primit mai mulţi bani pentru pământ.

Agricultorii furioşi au devastat şantierele şi au distrus utilajele de construcţie. Nici autobuzele întâlnite pe şosea n-au scăpat de furia lor. Poliţiştii care au venit să facă ordine au fost primiţi cu pietre.

Mânia sătenilor a ajuns la culme când s-a răspândit vestea că liderul lor fusese arestat.

În urma ciocnirilor, patru oameni, între care un poliţist, şi-au pierdut viaţa iar alţi nouă au fost răniţi. Guvernul local susţine că arestarea liderului fermierilor era doar un zvon neîntemeiat şi promite compensaţii mai mari pentru exproprieri. Un partid local a profitat de ocazie şi a anunţat că va organiza manifestaţii pe scară mare, în sprijinul fermierilor.

Antena 3

 

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close