Antena 3 CNN Externe India a raportat peste 4.000 de morți de COVID-19, în ultimele 24 de ore

India a raportat peste 4.000 de morți de COVID-19, în ultimele 24 de ore

Joi, India a înregistrat, pentru cea de-a doua zi consecutiv, peste 4.000 de decese cauzate de COVID-19. Cifrele nu sunt precise, având în vedere că în mediul rural nu sunt raportate toate cazurile de infectare cu SARS-CoV-2.

India a raportat peste 4.000 de morți de COVID-19, în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    13 Mai 2021   •   18:04

Bhramar Mukherjee, profesor la Universitatea din Michigan, susține că India va atinge vârful pandemiei în cursul acestei săptămâni.

Spitalele sunt pline, numărul cazurilor noi de COVID-19 este, în continuare, unul foarte mare, iar pentru moment specialiștii îndeamnă la prudență.

Cele mai afectate zone sunt cele rurale, precum Uttar Pradesh, unul dintre cele mai populate state ale Indiei, număr peste 240 de milioane de locuitori. Mai mult decât atât, aici situația este critică și în ceea ce privește decesele cauzate de COVID-19. Presa străină a prezentat imagini cu familiile care își plâng morții de COVID-19, în timp ce caută lemne de foc, pentru a le putea arde trupurile, informează Reuters.

În ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătății din India, au fost raportate aproape 363.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 4.120 de decese.  

Chiar și așa, în New Delhi, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a început să scadă, dar experții sunt în continuare îngrijorați cu privire la situația din India.

×
Subiecte în articol: India decese COVID-19
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close