Antena 3 CNN Externe India şi China, devastate de inundaţii. Peste 750 de oameni au murit în China (VIDEO)

India şi China, devastate de inundaţii. Peste 750 de oameni au murit în China (VIDEO)

India şi China, devastate de inundaţii. Peste 750 de oameni au murit în China (VIDEO)
28 Iul 2010   •   19:37

Mai multe regiuni ale continentului asiatic sunt devastate de inundaţiile din ultima perioadă.

Ţările cele mai afectate de viituri sunt China şi India. Sute de mii de locuinţe au fost inundate şi gospodării întregi au fost distruse.

Ploile torenţiale, specifice sezonului musonic, au afectat grav vestul Indiei. Mai multe localităţi sunt acoperite de ape. Oamenii sunt obişnuiţi cu ploile torenţiale din fiecare an, dar spun că situaţia din acest sezon este critică.

"Ne lovim de inundaţii în fiecare anotimp ploios. De fiecare dată, apa înaltă de câţiva centimetrii intră în case şi afectează electronicele. Însă de data asta, a fost prea mult. Nivelul apei a atins câţiva metri", spune o persoană afectată de inundaţiile din India.

Drumurile au fost inundate sau au fost închise ca măsură de precauţie. Localnicii dau vina pe autorităţile care nu au acţionat la timp, pentru a împiedica crearea acestei situaţii.

Acuzată de neglijenţă, administraţia locală a iniţiat operaţiuni de salvare şi măsuri de control ale afluxului masiv de apă. Ba chiar promite că situaţia se va îmbunătăţi în următoarele zile.

Situaţia nu pare să se îmbunătăţească însă în China. Numărul persoanelor dispărute creşte de o zi la alta. Până acum, bilanţul indică peste 750 de morţi. Alţi peste un milion de oameni au fost evacuaţi în ultima lună, din cauza inundaţiilor. Meteorologii au avertizat că ploile vor continua să cadă în cantităţi mari şi în următoarele zile.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close