Antena 3 CNN Externe Temperatură record măsurată de meteorologi: 51 de grade. În ce ţară s-a înregistrat

Temperatură record măsurată de meteorologi: 51 de grade. În ce ţară s-a înregistrat

Temperatură record măsurată de meteorologi: 51 de grade. În ce ţară s-a înregistrat
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    20 Mai 2016   •   10:27

Un nou record de căldură a fost înregistrat joi, în India, cu 51°C într-un oraş din nordul ţării, a anunţat vineri serviciul meteo din această ţară, citat de AFP.

Această valoare de temperatură record a fost înregistrată în oraşul Phalodi, din statul deşertic Rajasthan, la aproximativ 600 de kilometri vest de New Delhi. Recordul anterior datează din 1956, atunci când termometrele au indicat o temperatură de 50,6 °C.

„Ieri a fost înregistrată cea mai tare temperatură atinsă vreodată în această ţară, de 51°C, la Phalodi”, a declarat B.P. Yadav, responsabil al Departamentului de Meteorologie din India, pentru AFP.

Temperaturile depăşesc în mod constant 40°C în nordul Indiei în lunile mai şi iunie, cele mai călduroase luni ale anului, însă ajung rareori la 50° C.

Serviciul meteorologic a emis o alertă din cauza „valului puternic de căldură” care va continua să afecteze nordul şi vestul Indiei în timpul weekendului. Alerta este declanşată atunci când temperatura maximă ajunge la 45°C sau depăşeşte cu 5°C media anilor anteriori în aceeaşi zonă, aminteşte AFP.

×
Subiecte în articol: India temperatura căldură
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close