Antena 3 CNN Externe Indiferenţă fatală, la Napoli: Român de etnie romă, lăsat să moară la metrou (VIDEO)

Indiferenţă fatală, la Napoli: Român de etnie romă, lăsat să moară la metrou (VIDEO)

Indiferenţă fatală, la Napoli: Român de etnie romă, lăsat să moară la metrou (VIDEO)
Sursa foto: Napoli
16 Iun 2009   •   18:12

Presa de la Roma dat publicităţii un film care arată indiferenţa italienilor faţă de imigranţii români. Imaginile surprind cum un român de etnie romă a fost împuşcat într-o staţie de metrou în timpul unei răfuieli a mafiei italiene. În loc să-i acorde primul ajutor, trecătorii au fugit şi l-au lăsat pe bărbat să moară.

26 mai, ora 20, ora Italiei. Petru Bârlădeanu, un muzicant român de 33 de ani, imigrant în Italia, se afla în piazza Montesanto din Napoli. Bărbatul se îndrepta spre staţia de metrou Cumana când a fost prins în mijlocul unei răfuieli între două clanuri mafiote.

Mai multe scutere au trecut în viteză pe lângă oamenii din piaţă. Opt mafioţi au deshis focul încercând să omoare un membru al unei familii rivale. Gloanţele trase la întâmplare au lovit 2 trecători. Unul dintre ei a fost Petru Bârlădeanu.

Românul a căzut pe jos dar a găsit forţa să se ridice şi să caute adăpost în pasajul de la metrou. Rănit în picior şi în torace, Petru s-a tărât cu greu cerând ajutorul oamenilor. După doar câţiva paşi a căzut la pământ sub privirile nepăsătoare ale trecătorilor care s-au îmbulzit să fugă de la faţa locului. După câteva minute de agonie, Petru a murit, în braţele soţiei sale care ţipa după ajutor.

Ajutorul a venit însă după aproape jumătate de oră când bărbatul era deja mort. Iniţial s-a crezut că a fost înjunghiat din cauza rănii lungi de pe pieptul bărbatului. Un medic a încercat să-l salveze, dar nu a putut decât să constate decesul. Corpul bărbatului a rămas apoi timp îndelungat pe jos, între peronul 4 şi casa de bilete, vegheat de soţia lui.

Autorităţile au demarat o anchetă pe baza informaţiilor obţinute de la martori şi de pe camerele de supraveghere ale gării pentru a încerca să stabilească vinovaţii. Nu au reuşit decoamdată însă să afle nimic.



Antena 3

×
Subiecte în articol: roman Napoli impuscat
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close