Antena 3 CNN Externe A fost depășit pragul de două milioane de cazuri de COVID-19 în Indonezia

A fost depășit pragul de două milioane de cazuri de COVID-19 în Indonezia

Indonezia a depăşit luni pragul de două milioane de cazuri de covid-19, în contextul în care în această ţară din Asia de Sud-Est accelerează un nou val de contaminări, iar spitalele sunt aproape pline, alimentând temeri cu privire la o scăpare de sub control a epidemiei.

A fost depășit pragul de două milioane de cazuri de COVID-19 în Indonezia
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    21 Iun 2021   •   20:05

Indonezia a înregistrat luni 14.536 de cazuri de covid-19 - un nou record faţă de cel mai mare nivel atins la sfârşitul lui ianuarie.

În total, ea a înregistrat peste două milioane de cazuri şi aproape 55.000 de morţi din cauza covid-19, la aproape 270 de milioane de locuitori.

Aceste date sunt considerate larg subestimate, iar unii experţi au calculat că numărul cazurilor oficiale reprezentă aproximativ 10% din bilanţul real.

”Acesta este doar începutul. iar după felul în care sunt gestionate lucrurile, am putea avea o explozie majoră, ca în India”, avertizează un epidemiolog de la Universitatea indoneziană Airlangga, Windhu Purnomo.

Noul val de contaminare este pus pe seama unor milioane de indonezieni care au călătorit în ţară, la rude, la sfârşitul Ramadanului, în pofida interzicerii acestei mari migraţii anuale, potrivit AFP.

La Jakarta şi în zonele cele mai afectate, rata ocupării spitalelor depăşeşte 75%, iar numărul înmormântărilor creşte puternic.

”Este îngrijorător”, declară Rahmani, un locuitor din Jakarta, intervievat într-un cimitir, unde a asistat la funeraliie unui apropiat, mort din cauza covid-19. ”Ca buni cetăţeni, ar trebui să urmăm instrucţiunile Guvernului şi să respectăm protocoalele sanitare”, spune el.

Însă autorităţile întâmpină dificultărţi în a impune purtarea măştii, distanţarea fizică şi în a convinge o parte a indonezienilor reticenţi să se vaccineze.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îndeamnă Guvernul indonezian să consolideze restricţiile sanitare, în ultimul raport pe tema Indoneziei, prezentat săptămâna trecută.

Capitala îi încurajează pe salariaţi să muncească de acasă şi a redus programul magazinelor, însă autorităţile nu au luat, în acest stadiu, măsuri stricte la nivel naţional.

×
Subiecte în articol: indonezia COVID-19 epidemie coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close