Antena 3 CNN Externe Indonezia, în ALERTĂ. Un nou vulcan s-a trezit, aruncând fum şi cenuşă

Indonezia, în ALERTĂ. Un nou vulcan s-a trezit, aruncând fum şi cenuşă

Indonezia, în ALERTĂ. Un nou vulcan s-a trezit, aruncând fum şi cenuşă
Sursa foto: Foto:bromojavatravel.com
29 Iun 2015   •   14:44

Un vulcan din provincia indoneziană Java de Est a aruncat luni fum şi cenuşă, trezindu-se la viaţă după o perioadă de calm, a declarat un oficial local citat de agenţia DPA.

Autorităţile au declarat alertă în zona Mount Raung situată la o treaptă imediat sub cea maximă, dar nu au ordonat evacuări, a anunţat National Geological Agency .

Locuitorilor li s-a spus să rămână calmi şi să evite activităţile pe o rază de 3 km de crater, potrivit surselor locale.

Vulcanul situat pe Mount Raung la o altitudine de 3.332 de metri a erupt anul trecut fără să producă victime.

Locuitorii au declarat că, dacă se va da ordin, sunt pregătiţi să evacueze așezările în care locuiesc. "Suntem îngrijorați după ce am văzut seara trecută scântei de incendiu", a spus un locuitor la postul local de televiziune Metro TV.

Aproape 10.000 de locuitori din Indonezia au fost evacuaţi din momentul în care, în anul 2013, vulcanul Sinabung a intrat într-o lungă erupţie după 400 de ani de adormire. O erupţie majoră a acestui vulcan, survenită în februarie 2014, a ucis 16 de persoane, înghiţite de norii de cenuşă fierbinte.

Pe teritoriul Indoneziei se află 130 de vulcani, arhipelagul fiind situat pe "Cercul de Foc al Pacificului", cea mai întinsă și activă zonă vulcanică de pe Terra.

 

×
Subiecte în articol: indonezia vulcan
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close