Antena 3 CNN Externe Indonezia. Instanța a respins apelul în cazul celor doi australieni condamnați la moarte

Indonezia. Instanța a respins apelul în cazul celor doi australieni condamnați la moarte

Indonezia. Instanța a respins apelul în cazul celor doi australieni condamnați la moarte
06 Apr 2015   •   10:38

Un tribunal indonezian a respins luni apelul făcut de doi cetățeni australieni condamnați la moarte în Indonezia pentru trafic de droguri, relatează AGERPRES.

Andrew Chan și Myuran Sukumaran au contestat decizia președintelui indonezian Joko Widodo de a nu le acorda clemență, susținând că acesta nu a luat în considerare reabilitarea lor.

Tribunalul administrativ de stat de la Jakarta a explicat că nu are jurisdicție pentru a examina decizia președintelui indonezian.

La începutul lunii trecute, Australia a propus să plătească costurile detenției pentru cei doi cetățeni australieni condamnați la moarte în Indonezia dacă sentința lor va fi comutată în închisoare pe viață, însă oferta a fost respinsă de Jakarta.

Oferta autorităților de la Canberra a fost făcută printr-o scrisoare trimisă pe 5 martie de către ministrul de externe australian Julie Bishop omologului său indonezian Retno Marsudi.

Acesta a respins însă oferta părții australiene printr-o scrisoare redactată pe 8 martie. ''Doresc să vă reamintesc că nu există bază juridică în cadrul legislației indoneziene care să permită acest lucru. Președintele este de părere că un asemenea schimb nu poate fi efectuat'', a subliniat șeful diplomației de la Jakarta.

Decizia de condamnare la moarte a cetățenilor australieni Andrew Chan și Myuran Sukumaran pentru trafic de droguri a provocat un adevărat scandal politico-diplomatic între Australia și Indonezia.

Citeşte şi: Preşedintele Indoneziei este "PREA OCUPAT" pentru a discuta soarta celor doi australieni condamnaţi la moarte



×
Subiecte în articol: apel
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close