Antena 3 CNN Externe Indonezia. Sute de persoane, evacuate după intrarea în erupţie a unui vulcan

Indonezia. Sute de persoane, evacuate după intrarea în erupţie a unui vulcan

Indonezia. Sute de persoane, evacuate după intrarea în erupţie a unui vulcan
Sursa foto: Foto: krakatau-tour.com
19 Mar 2011   •   11:19
Sute de persoane au fost evacuate, sâmbătă, după intrarea în erupţie a unui vulcan pe muntele Karangetang, în Indonezia, informează AFP. Autorităţile indoneziene au emis o alertă roşie, relatează AFP.

Aproximativ 600 de persoane locuiesc în trei sate situate la patru kilometri de vârful vestic al vulcanului, care continuă să erupă lavă, a declarat vulcanologul Guvernului, Kristianto.

"Procesul de evacuare a 582 de săteni s-a terminat. Aceştia sunt cu toţii în adăposturi şi nimeni nu a fost rănit", a adăugat el explicând că vulcanul este în continuare în faza de erupţie.

Karangetan, care are o altitudine de 1.784 de metri, este situat pe insula Siau, în provincia Sulawesi. În august, patru persoane au murit în urma uneia dintre erupţiile acestuia.

Arhipelagul indonezian este situat pe Cercul de Foc al Pacificului, unde activitatea vulcanică şi seismică este foarte intensă, şi numără zeci de vulcani în activitate.

Vulcanul său cel mai activ, Muntele Merapi, din centrul insulei Java, a provocat moartea a peste 350 de persoane în urma unei serii violente de erupţii care a început la sfârşitul lui octombrie. 

×
Subiecte în articol: indonezia vulcan evacuari eruptie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close