Antena 3 CNN Externe Inele cu pietre preţioase şi pistoale ale familiei lui Winston Churchill, expuse în fosta casă de vacanţă a acestuia

Inele cu pietre preţioase şi pistoale ale familiei lui Winston Churchill, expuse în fosta casă de vacanţă a acestuia

Inele cu pietre preţioase şi pistoale ale familiei lui Winston Churchill, expuse în fosta casă de vacanţă a acestuia
Sursa foto: Foto: conservapedia.com
17 Noi 2012   •   16:29

Inele cu safire şi diamante, dar şi pistoale folosite la duel se numără printre obiectele familiei din care a provenit Winston Churchill, expuse în fosta casă de vacanţă a politicianului britanic, informează Daily Mail.
   
Locuinţa lui Winston Churchill din comitatul britanic Kent va găzdui, până în februarie anul viitor, o expoziţie care face un portret al familiei din care a provenit unul dintre cei mai importanţi premieri britanici ai epocii moderne, dar şi una dintre cele mai interesante personalităţi politice din lume. Premisa aceastei expoziţii este faptul că cele două origini ale familiei lui Churchill - americană şi britanică - au avut influenţă asupra dezvoltării caracterului acestuia.
   
Povestea liderului britanic este spusă prin intermediul a 50 de obiecte care aparţin urmaşilor lui Churchill. Printre acestea se numără o pereche de pistoale pentru duel din secolul al XVII-lea, care au aparţinut strămoşului lui Winston Churchill, John, primul duce de Marlborough şi cel care a construit Palatul Blenheim.
   
Inele cu safire, diamante şi rubine, care au fost dăruite de către tatăl lui Churchill, Lord Randolph, mamei celui dintâi, sunt prezentate, de asemenea, în această expoziţie.
   
Vizitatorii expoziţiei mai pot vedea şuviţe din părul lui Winston Churchill de pe vremea când acesta era copil şi din părul fratelui său, Jack, dar şi cupa de argint cu care a fost botezat premierul.
   
Potrivit organizatorilor, aproape jumătate din obiecte nu au fost niciodată expuse public înainte. Multe provin din seria de obiecte pe care Lady Churchill le-a lăsat în administrarea statului, în 1965.
   
"Această expoziţie arată că părinţii şi strămoşii lui Winston Churchill au fost o verigă importantă în dezvoltarea sa şi au avut un merit pentru faptul că acest om a dat dovadă de coloană vertebrală în perioada întunecată din anii '40 ai celui de-Al Doilea Război Mondial", a declarat strănepotul politicianului.
   
Sir Winston Leonard Spencer Churchill (30 noiembrie 1874 - 24 ianuarie 1965) a fost un om politic britanic, premier al Regatului Unit în cel de-Al Doilea Război Mondial. Deseori apreciat ca fiind unul din cei mai mari lideri de război ai secolului, a servit ca prim-ministru în două mandate (1940-1945) şi (1951-1955). A fost ofiţer în Armata Britanică, istoric, scriitor şi artist. Este singurul prim-ministru britanic laureat al premiului Nobel pentru literatură (în 1953) şi a fost prima persoană care a primit titlul onorific de Cetăţean de Onoare al Statelor Unite.

×
Subiecte în articol: familie pistoale bijuterii
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close