Antena 3 CNN Externe Americanii îngrijorați de inflație au început să renunțe la cumpărături | Ce au tăiat de pe lista

Americanii îngrijorați de inflație au început să renunțe la cumpărături | Ce au tăiat de pe lista

Din cauza inflației, locuitorii Statelor Unite sunt nevoiți să facă anumite sacrificii. Creșterile de prețuri pe mai multe segmente i-au făcut pe americani să renunțe să își mai cumpere îmbrăcăminte. Comercianții au fost nevoiți să scadă prețurile pentru a scăpa de stocuri.

Americanii îngrijorați de inflație au început să renunțe la cumpărături | Ce au tăiat de pe lista
Sursa foto: Gettyimages | Alexander Spatari
de Ioana Mircea    |    30 Aug 2022   •   13:14

În acest moment, Statele Unite se confruntă cu primele efecte ale inflației. Americanii sunt îngrijorați de creșterea prețurilor pe mai multe segmente, iar din acest motiv sunt nevoiți să își gestioneze mai eficient banii și să renunțe la a mai cumpăra diverse lucruri.

Astfel, aceștia au început să nu mai cumpere haine, lucru ce i-a determinat pe comercianții cu amănuntul să scadă prețurile astfel încât să poată să scape de stocuri.

Mai mult de atât, unele branduri au anunțat că oamenii au început să cumpere doar articolele aflate la promoție. Acest comportament este întâlnit mai ales în rândul tinerilor, care sunt mai puțin înstăriți.

Datele oficiale confirmă că pe parcursul ultimului an, brandurile de haine și accesorii au înregistrat o creştere medie de la o lună la lună de doar 0,2%, potrivit Reuters.

 

×
Subiecte în articol: America inflatie
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close