Informaţia care arată ce se găseşte la Barack Obama în seif. "Este declaraţia lui"

de O.P.    |    21 Aug 2013   •   12:31
Informaţia care arată ce se găseşte la Barack Obama în seif. "Este declaraţia lui"
Fostul comerciant de alarme auto Darrel Issa, un republican din California, era în 2012 alesul cel mai bogat din Congresul american, cu o avere estimată la cel puţin 355 de milioane de dolari americani, potrivit unui clasament publicat marţi, relatează AFP.
  
Revista The Hill stabileşte în fiecare an lista primilor 50 cei mai bogaţi aleşi ai Congresului, în baza unor declaraţii de avere completate anuale în mod obligatoriu de către aleşii americani, altfel fiind pasibili de sancţiuni.
  
Datele exacte nu sunt cunoscute, fiindcă averile sunt declarate pe intervale de timp.
  
Darrell Issa este unul dintre cei mai înverşunaţi adversari ai Casei Albe. În calitate de preşedinte al unei comisii din Camera Reprezentanţilor însărcinate cu verificarea Executivului, el a acuzat administraţia Obama de incompetenţă şi de manipulare în timpul atacului misiunii diplomatice de la Benghazi, Libia, în septembrie 2012.
  
Averea sa este constituită, în principal, de plasamente în fonduri de investiţii.
  
Printre primii 50 cei mai bogaţi aleşi americani figurează 29 de republicani. Dar, aşa cum subliniază publicaţia, potenţialii candidaţi la Casa Albă în 2016 se află mult în spate.
  
Reprezentantul Paul Ryan, care a făcut parte din echipa lui Mitt Romney în 2012, a declarat o avere de cel puţin 2,3 milioane de dolari americani, în timp ce senatorul Marco Rubio este îndatorat cu aproximativ 190.000 de dolari americani.
  
Pe de altă parte, averea cuplului Obama ar fi cuprinsă, în 2012, între 1,8 şi 6,8 milioane de dolari americani, potrivit unei declaraţii publicate în mai.

x close