Antena 3 CNN Externe Informaţii noi în scandalul cărnii de cal. Cine este suspectul cheie

Informaţii noi în scandalul cărnii de cal. Cine este suspectul cheie

Informaţii noi în scandalul cărnii de cal. Cine este suspectul cheie
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
14 Feb 2013   •   12:37

Un comerciant olandez de carne, Draap Trading Ltd, este considerat suspectul-cheie în cadrul scandalului cărnii de cal. Firma olandeză a fost condamnată şi anul trecut pentru etichetarea cărnii de cal drept carne de vită, relatează The Guardian.

Directorul Draap Trading Ltd, Jan Fasen, a declarat a cumpărat un lot de carne de cal de la două abatoare româneşti şi l-a vândut unor procesatori francezi, insistând că a etichetat în mod clar carnea ca fiind carne de cal. Însă postul olandez de radio NOS a relatat miercuri că Fasen a fost condamnat în ianuarie 2012 pentru comercializare de carne sud-americană de cal ca vită olandeză şi falsificare de documente.

Draap Trading Ltd este o companie înregistrată în Cipru, cu sediul central la Antwerpen (Belgia), deţinută de un offshore din British Virgin Islands. Citit invers, numele firmei înseamnă "cal" în olandeză.

În pofida dezminţirilor sale, comerciantul olandez pare să se afle în centrul investigaţiilor care urmăresc să stabilească modul în care a carnea de cal a ajuns în lanţul alimentar european.

În ianuarie 2012, directorul firmei a fost condamnat la un an de închisoare, scrie The Guardian.

Abatoarele româneşti NU sunt responsabile pentru scandalul cărnii de cal


 

 

×
Subiecte în articol: carne de cal scandal carne carne
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close