Antena 3 CNN Externe Scurgere masivă de informaţii din interiorul Statului Islamic. Jurnaliştii au intrat în posesia datelor personale ale jihadiştilor

Scurgere masivă de informaţii din interiorul Statului Islamic. Jurnaliştii au intrat în posesia datelor personale ale jihadiştilor

Scurgere masivă de informaţii din interiorul Statului Islamic. Jurnaliştii au intrat în posesia datelor personale ale jihadiştilor
10 Mar 2016   •   08:44

Zeci de mii de documente care conțin nume, adrese, numere de telefon și contacte ale famiilor ale militanților care au aderat la ISIS au fost înmânate jurnaliștilor de la Sky News, miercuri 9 martie, scrie Jurnalul.

Reporterii Sky News spun că un fost membru al ISIS le-au înmânat documentele pe un stick de memorie care afost furat de la șeful securității interne al grupării.

Documentele sunt formulare de recrutare ale luptătrilor ISIS care sunt completate cu toate detalii ale membrilor care provin din 51 de state.
”Sky News a informat autoritățile despre aceste documente”, se spune pe site-ul canalului de televiziune.

Unele dintre documente conțin informații despre militanți necunoscuți până acum care se află în nordul Europei, SUA, Canada cât și nordil Africii și Orientul Mijlociu.

Documentele publicate de Sky News arată modul în care sunt recrutați membrii organizatiei teroriste. Noii recrți trebuie să răspundă la 23 de întrebări, inclusiv ce rgupă sanguină au, numele de fată al mamei cât de bine cunosc regulile Shariei cât și ce experiență anterioară au.

Printre documente se află și nume ale operativilor ISIS deja cunoscuți precum cel al britanicului Abdel-Majed Abdel Bary, un fost rapper care a postat pe Twitter o poza în care ținea un cap de om.

Documentele au fost obținute de la un bprbat care utilizează numele de Abu Hamed, un fost luptător al Armatei Siriene de Eliberare care s-a alăturat ISIS.

Acesta a furat stickul de memorie și l-a înmânat jurnaliștilor care se aflau în Turcia, explicând că a dezertat din ISIS deoarece totul este o amăgire, că nu respectă regulile Islamului și nici măcar regulile Shariei.

Dacă informațiile se confirmă acesta va fi cea mai importantă scurgere de informații din interiorul ISIS, de până acum și sunt mină de aur pentru serviciile de informații.

×
Subiecte în articol: ISIS statul islamic documente
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close