Antena 3 CNN Externe Înfrângere pentru democraţi la alegerile din SUA

Înfrângere pentru democraţi la alegerile din SUA

Înfrângere pentru democraţi la alegerile din SUA
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Noi 2010   •   09:03

Democraţii lui Barack Obama au suferit o înfrângere usturătoare în alegerile legislative din Statele Unite. Potrivit primelor rezultate, formaţiunea liderului de la Casa Albă e pe punctul de a pierde majoritatea în Camera Reprezentanţilor camera inferioară a Congresului.

Democraţi şi-ar putea menţine dominaţia în Senat, însă nu la nivelul actual. Opoziţia republicană a revendicat deja câteva fotolii senatoriale, deţinute până acum de democraţi şi are şanse mari să obţină şi altele după numărătoarea voturilor.

Potrivit analiştilor, această situaţie va duce, cel mai probabil, la un blocaj în sistemul politic de la Washington. Republicanii din Camera Reprezentanţilor vor încerca să saboteze reformele nepopulare făcute până acum de administraţia Obama.

Republicanii l-ar putea constrânge pe acesta să lase deoparte planurile privind energia şi schimbările climatice, imigraţia sau educaţia, informează AFP.

Un democrat îi ia locul lui Schwarzenegger în California

Democratul Jerry Brown a fost ales, marţi, guvernator de California, luându-i astfel locul republicanului Arnold Schwarzenegger.

Brown a învins-o pe adversara sa, fostei directoare eBay, Meg Whitman. El a câştigat 49 % din voturi, iar adversara sa, 46 % .

Arnold Schwarzenegger nu şi-a dezvăluit, până în prezent, proiectele de viitor.

Fost ambasador al SUA în România,  senator în Maryland

Democratul Jim Rosapepe, fost ambasador american la Bucureşti, şi-a păstrat mandatul de senator în Districtul 21 din statul Maryland. Acesta deţine postul de senator din 2007.

În vârstă de 59 de ani, Rosapepe a fost ambasador în România în perioada 1998-2001, în timpul administraţiei lui Bill Clinton.

 

×
Subiecte în articol: Barack Obama alegeri legislative Senat
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close