Antena 3 CNN Externe Înfrângere pentru Zelenski la Sanremo 2023 | Oficial rus: "Poate ar fi câștigat festivalul cu un rap"

Înfrângere pentru Zelenski la Sanremo 2023 | Oficial rus: "Poate ar fi câștigat festivalul cu un rap"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a văzut nevoit să-și anuleze discursul de la festivalul Sanremo.

de Naty Badea    |    07 Feb 2023   •   15:52

Zelenski a fost acuzat de vicepremierul Matteo Salvini că politizează această manifestare.

O petiție online care cerea ca liderul de la Kiev să nu vorbească la evenimentul ce debutează în această seară a strâns 95.000 de adeziuni, transmite Antena 3 CNN.

"Inițial, președintele Ucrainei ceruse această intervenție prin intermediul unui ziarist italian care a venit la Kiev să solicite un interviu. Directorul festivalului a fost de acord cu intervenția lui Zelenski în cadrul festivalului, dar această decizie a stârnit un întreg scandal în Italia.

Oameni politici, artiști, personalități culturale s-au declarat împotriva unui discurs al lui Zelenski, arătând că un astfel de demers - discursul unui președinte al unei țări aflate în război - nu are nicio legătură cu un festival de muzică.

Citește și: Operațiunea "Salvați tricoul lui Zelenski" agită apele la summit-ul UE - Ucraina 

După toate aceste controverse, directorul festivalului de la Saremo a anunțat că nu va mai exista un mesaj video al președintelui ucrainean.

Va fi doar un mesaj scris, un text scris de Zelenski, care va fi citit de Amadeus (Umberto Rita Sebastiani), prezentatorul și directorul artistic al festivalului. 

Directorul a explicat că intenția inițială a președintelui Ucrainei a fost înțeleasă greșit și că ambasadorul ambasadorul ucrainean a menționat în permanență că Zelenski dorește doar să transmită un mesaj. 

Moscova a ironizat această controversă.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova a scris pe Telegram că regretă faptul că Volodimir Zelenski nu are o intervenție video în cadrul festivalului de la Sanremo, pentru că ar fi putut  să câștige competiția cu un (cântec) rap", a transmis corespondentul Antena 3 CNN în Italia, Naty Badea.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close