Antena 3 Externe Înfruntarea dintre putere şi opoziţie continuă, în Iran. Doi jurnalişti olandezi, arestaţi (VIDEO)

Înfruntarea dintre putere şi opoziţie continuă, în Iran. Doi jurnalişti olandezi, arestaţi (VIDEO)

15 Iun 2009   •   12:48
Înfruntarea dintre putere şi opoziţie continuă, în Iran. Doi jurnalişti olandezi, arestaţi (VIDEO) protest

În Iran, înfruntarea dintre putere şi opoziţie continuă, la două zile după alegerile prezidenţiale. Potrivit datelor oficiale, preşedintele Mahmud Ahmadinejad a fost reales, pentru un nou mandat, dar adversarii săi susţin că alegerile au fost fraudate şi cer anularea lor.

Incidentele dintre susţinătorii opoziţiei şi forţele de ordine au continuat la Teheran. Preşedintele Ahmadinejad a acuzat din nou puterile străine că încearcă să submineze regimul islamic.

Preşedintele s-a întâlnit şi cu ziariştii străini, în faţa cărora a ironizat protestele din stradă.

Reprezentanţii presei străine nu au, însă,o viaţă uşoară în Iran, în aceste zile agitate. Doi jurnalişti ai televiziunii publice olandeze au fost arestaţi şi somaţi să plece din ţară, iar trimişii posturilor publice germane sunt blocaţi în hotelurile lor.

Doi jurnalişti belgieni au fost şi ei reţinuţi temporar de poliţie. BBC a denunţat bruierea emisiunilor sale în limba persană.

Protestele au continuat, într-o notă mai paşnică, şi după căderea nopţii, când susţinătorii candidatului reformator au strigat "Moarte Dictatorului" de pe acoperişuri şi din balcoane. Acţiunea reaminteşte în mod simbolic manifestaţiile care au precedat revoluţia islamică din 1979.Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close