Antena 3 CNN Externe Îngrijitoare româncă din Spania, la închisoare după ce a făcut o greșeală uriașă în timp ce trebuia să aibă grijă de bătrână

Îngrijitoare româncă din Spania, la închisoare după ce a făcut o greșeală uriașă în timp ce trebuia să aibă grijă de bătrână

O îngrijitoare româncă din Spania a fost condamnată la închisoare de magistrații spanioli. Iar motivul este unul revoltător.

Îngrijitoare româncă din Spania, la închisoare după ce a făcut o greșeală uriașă în timp ce trebuia să aibă grijă de bătrână
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    18 Mai 2022   •   23:45

Bătrână în vârstă de 93 de ani de care trebuia să aibă grijă, și pentru care era plătită cu 1.200 de euro lunar, a fost găsită în stare de malnutriție, deshidratare, lipsă de igienă și răni netratate. Acum, judecătorii aud decis pentru româncă o pedeasă de doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „abandonare a unei persoane cu handicap care necesită protecție specială”.

Românca a fost condamnată pentru „neacordarea îngrijirii esențiale și a atenției necesare” pensionarei luni de zile, concentrându-și toată atenția – dimineața și după-amiaza, șapte zile pe săptămână – asupra afacerii de familie pe care soțul ei a deschis-o, scrie stiridiaspora.ro.

Chiar fiul bâtrânei a descoperit starea precară a acesteia. Fiul pensionarei a cerut Direcției Generale de Servicii Sociale și Persoane Dependente să-i revizuiască situația și să o ducă pe mama lui într-un centru.

Concluziile medicilor au fost dintre cele mai șocante. Bătrâna avea probleme grave de malnutriție și atrofie musculară din cauza faptului că în ultimul an a fost imobilizată, abia mișcată. Ea a fost transferată de urgență la un spiatal unde a murit în cele din urmă, patru zile mai târziu.

Deși principala cauză a decesului a fost o infecție a căilor respiratorii inferioare, sentința stabilește că situația anterioară în care femeia se afla „din lipsă de îngrijire, ar fi putut acționa în orice caz ca o cauză care agravează evoluția procesului”.

Starea femeii în vârstă nu poate fi justificată decât din cea mai absolută apatie și dezinteres pentru îngrijirea femeilor. Considerăm dovedit faptul că în ultimele luni de viață bătrâna nu a primit îngrijirea necesară, nu a fost hrănită și hidratată corespunzător, nu a fost curățată și spălată periodic. Pentru aceasta, îngrijitoarea româncă este condamnată la doi ani de închisoare și plata a 4.000 de euro despăgubiri”, potrivit sentinței magistraților spanioli.

×
Subiecte în articol: Spania ingrijitoare
Parteneri
Cum a reacționat mama fetiței de 12 ani când colegii au confruntat-o
x close