Antena 3 CNN Externe Înlocuirea petrolului rusesc, misiune imposibilă pentru UE, avertizează OPEC

Înlocuirea petrolului rusesc, misiune imposibilă pentru UE, avertizează OPEC

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a transmis luni Uniunii Europene că actualele şi posibile viitoare sancţiuni împotriva Rusiei riscă să creeze unul dintre cele mai puternice şocuri ale ofertei de petrol care au existat vreodată, iar înlocuirea petrolului rusesc cu cel din alte surse ar fi imposibilă.

Înlocuirea petrolului rusesc, misiune imposibilă pentru UE, avertizează OPEC
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    11 Apr 2022   •   23:43

„În urma actualelor şi viitoarelor sancţiuni sau a altor măsuri voluntare, am putea vedea pierderea a peste 7 milioane de barili pe zi din petrolul rusesc şi alte exporturi de combustibili”, a atenţionat secretarul general al OPEC, Mohammad Barkindo, în cadrul unei întâlniri între reprezentanți ai OPEC și oficiali europeni la Viena.

Uniunea Europeană a reiterat la întâlnirea cu OPEC cererea ca ţările membre ale acestei organizaţii să examineze dacă îşi pot spori livrările de petrol pentru a tempera creşterea cotaţiilor, a declarat pentru Reuters un oficial din cadrul Comisiei Europene.

„Luând în considerare actuala prognoză a cererii, ar fi aproape imposibil de înlocuit o pierdere de volume de o asemenea magnitudine”, a adăugat reprezentantul OPEC.

OPEC a rezistat apelurilor din partea Statelor Unite și a Agenției Internaționale pentru Energie de a pompa mai mult țiței pentru a reduce prețurile, care au atins luna trecută cele mai mari valori ai ultimilor 14 ani, după ce Washingtonul și Bruxelles-ul au impus sancțiuni Moscovei în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

 

×
Subiecte în articol: petrol Rusia Ucraina
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close