Înregistrare cu un ofiţer francez care ameninţă un ziarist togolez pentru o fotografie (VIDEO)

16 Aug 2010   •   14:39
Înregistrare cu un ofiţer francez care ameninţă un ziarist togolez pentru o fotografie (VIDEO) Foto: Video News

Jurnaliştii trăiesc în continuare sub teroare peste tot în lume.  O înregistrare cu un ofiţer francez care ameninţă un ziarist togolez a făcut valuri în presa de la Paris. Militarul a obligat jurnalistul să şteargă o fotografie cu el făcută în timpul unei demonstraţii a opoziţiei togoleze.

Jurnalistul Didier Ledoux era corespondetul unui ziar local la o demonstraţie a opoziţiei togoleze. Numai că ziua de lucru i s-a terminat brusc când s-a hotărât să-i facă o poză locotenent colonelului Romuald Létondot.

Când a realizat că nu poate să intre în posesia pozei, ofiţerul francez a schimbat registrul ameninţărilor.

"Ştii cine sunt eu? Sunt consilierul şefului de stat major al armatei. Vrei să chem RCGP? (n.r. Unitatea de comando din cadrul gărzii preşedintelui togolez)", spune Létondot în înregistrare.

După ce a forţat jurnalistul să şteargă poza, militarul francez şi-a îndreptat atenţia spre cameraman.

Cameramanul a reuşit să păcălească ofiţerul francez, iar înregistrarea a fost postată pe YouTube. Imaginile au făcut valuri în presa franceză care l-au acuzat pe Romuald Létondot de violenţă şi îngrădirea libertăţii presei. Ofiţerul francez a fost obligat să-i ceară scuze public jurnalistului togolez.Antena 3


x close