Antena 3 CNN Externe Au apărut primele înşelătorii cu teste COVID: O infirmieră din Italia îşi lua banii şi falsifica rezultatele. Mulţi oameni, în pericol

Au apărut primele înşelătorii cu teste COVID: O infirmieră din Italia îşi lua banii şi falsifica rezultatele. Mulţi oameni, în pericol

Un cadru medical este suspectat că fura teste COVID de la spitalul la care lucra şi împreună cu partenerul făceau teste la domiciliul clienţilor, îşi luau banii şi, apoi, dădeau rezultate negative.

Au apărut primele înşelătorii cu teste COVID: O infirmieră din Italia îşi lua banii şi falsifica rezultatele. Mulţi oameni, în pericol
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    06 Oct 2020   •   12:15

Incidentul a fost semnalat la spitalul italian San Paolo din Civitavecchia, regiunea Lazio, iar suspecţi sunt o infirmieră de acolo şi partenerul ei de viaţă, bănuiți că au făcut teste COVID false la zeci de persoane care ar putea fi chiar infectate.

Cei doi îşi lau banii şi falsificau testele COVID

Infirmiera fura testele de la spitalul unde lucra, iar iubitul acesteia, care pretindea că este medic, făcea teste COVID acasă la oameni, contra cost, apoi falsificau rezultatele şi spuneau că toate sunt negative.

Anchetatorii verifică acum dacă printre persoanele fals testate nu se află vreuna infectată cu coronavirus. În plus, neştiind că sunt bolnavi, oamenii ar fi putut transmite mai departe virusul.

Înşelătoria cu teste false COVID, din aprilie

Înşelătoria cu teste false COVID ar fi început încă din luna aprilie. Anchetatorii au intrat pe fir după ce o femeie a primit un rezultat care i-a atras atenţia. 

Rezultatul era negativ, "semnat" de spital, iar în raport apărea că, totuși, "pozitivitatea nu este exclusă". Când a mers la spital pentru a cere explicații, medicii i-au spus că ea nu a fost niciodată testată.

Cum au intrat anchetatorii pe fir

Procurorii fac acum investigații, apartamentul celor doi a fost percheziționat, au fost găsite teste COVID și o cantitate mare de material medical, iar numărul persoanelor fals testate este posibil să fie mult mai mare şi unii oameni să fie infectaţi.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: teste false Italia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close