Antena 3 CNN Externe Agresiune extremă în plină pandemie. Institutul de boli infecţioase din Berlin a fost atacat cu sticle incendiare

Agresiune extremă în plină pandemie. Institutul de boli infecţioase din Berlin a fost atacat cu sticle incendiare

Agresori necunoscuţi au aruncat, duminică dimineaţa, sticle incendiare asupra Institutului Robert Koch din Berlin, instituţie care consiliază guvernul german în efortul de combatere pandemiei de coronavirus, relatează presa internaţională.

Agresiune extremă în plină pandemie. Institutul de boli infecţioase din Berlin a fost atacat cu sticle incendiare
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    25 Oct 2020   •   19:45

Sticlele incendiare şi-au atins ţinta şi au declanşat un incendiu, care a fost însă stins de angajaţii din clădire.

Atacul s-a soldat cu avarii minore şi cu un geam spart.

Autorităţile din capitala germană au precizat, duminică, că nu poate fi exclusă o "motivaţie politică" în acest atac, astfel că ancheta a fost preluată de biroul specializat al poliţiei naţionale.

Presa internaţională notează că institutul german şi responsabilii din conducerea acestuia au fost frecvent ţinta atacurilor virulente pe reţelele sociale, in contextul restricţiilor dispuse de autorităţile federale pentru limitarea pandemiei.

În Germania, ţară dată deseori exemplu pentru calitatea sistemului medical, rata de infectare a crescut din nou şi a atins şi depăşit nivelul de 10.000 de cazuri pe zi, iar sâmbătă a fost depăşit pragul de 10 mii de decese.

La fel ca în multe state europene, restricţiile anti-pandemie luate la nivel federal sau de land au determinat mii de cetăţeni nemulţumiţi să iasă recent în stradă, inclusiv în Berlin.

×
Subiecte în articol: Institutul Koch sticle incendiare
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close