Antena 3 CNN Externe Alertă în Belgia. Un fost militar înarmat până în dinți a dispărut după ce l-a amenințat pe responsabilul cu restricții anti-COVID

Alertă în Belgia. Un fost militar înarmat până în dinți a dispărut după ce l-a amenințat pe responsabilul cu restricții anti-COVID

Unitățile speciale ale poliției belgiene îl căutau, miercuri, pe un bărbat înarmat, cunoscut cu opțiuni politice de extremă dreapta și care l-a amenințat pe Marc Van Ranst, virusologul responsabil cu măsurile de sănătate publică menite să limiteze pandemia de coronavirus

Alertă în Belgia. Un fost militar înarmat până în dinți a dispărut după ce l-a amenințat pe responsabilul cu restricții anti-COVID
de Adrian Iclozan    |    19 Mai 2021   •   22:57

Suspectul (foto principală) este Jurgen Conings, 46 de ani, fost militar, instructor de trageri, care a plecat cu două arme dintr-o cazarmă.

Conings a formulat în trecut amenințări la adresa lui Van Ranst (foto următoare) iar acesta și familia sa au fost duși de autorități într-un loc sigur, anunță BBC.

Potrivit sursei citate, Conings ar fi luat armele din baza militară din Leopoldsburg, invocând că organizează trageri la țintă.

Lansatoare de rachete, găsite în mașina militarului

Poliția belgiană a avertizat populația să nu se apropie de suspect și să raporteze autorităților dacă îl depistează. 

Autoritățile l-au plasat pe urmărit pe poziția cea mai de sus pe scala cu patru nivele care clasifică amenințările și spun că este posibil ca acesta să plănuiască să atace civili sau instituții.

O zonă împădurită de lângă orașul Dilsen-Stokkem, relativ aproape de casa lui Conings a fost cercetată timp de mai multe ore, după ce în mașina acestuia au fost găsite patru lansatoare de rachete anti-tanc și muniție. 

Conform informațiilor disponibile, între armele aflate în posesia fostului militar s-ar numără și o pușcă automată. El ar avea, de asemenea, vestă antiglonț.

Suspectul ar fi lăsat scrisori în care spune că nu mai poate trăi într-o lume confiscată de virusologi și politicieni

În efortul de a-l depista pe suspect, autoritățile au închis parcul național Hoge Kempen, o zonă împădurită de 12 mii de hectare în apropierea frontierei cu Olanda.

Mai multe cazărmi au fost, de asemenea, închise iar soldaților li s-a interzis să părăsească incinta.

Relatările îl descriu pe suspect drept un extremist capabil de acte foarte violente. 

El ar fi lăsat scrisori în care arată că s-a pregătit pentru o luptă mortală cu poliția și că "nu mai poate trăi într-o societate în care politicienii și virusologii au luat totul" de la cetățeni.

În toiul căutărilor lui Jurgen Conings, aparenta țintă a acestuia, Marc Van Ranst, a scris pe rețelele sociale că "astfel de amenințări nu îl impresionează absolut deloc" și că opoziția față de vaccinuri și de restricțiile pandemice adesea sunt însoțite de "glorificarea violenței și de ură rasială"

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close