Antena 3 CNN Externe Istoria misterioasă a insulei scoțiene distrusă de antrax. Ce au încercat autoritățile britanice să facă aici

Istoria misterioasă a insulei scoțiene distrusă de antrax. Ce au încercat autoritățile britanice să facă aici

Istoria misterioasă a insulei scoțiene distrusă de antrax. Ce au încercat autoritățile britanice să facă aici
10 Oct 2016   •   09:33

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a existat un plan teoretic al britanicilor, care și-au pus problema să omoare milioane de germani, folosind antrax.

Britanicii au elaborat un plan prin care ar fi trimis avioane deasupra Germaniei, care să stropească suprafețe întregi de pământ cu spori de antrax. Animalele ar fi consumat plantele și iarba din regiune și, ulterior, ar fi transmis sporii în produsele de origine animală.

Un astfel de plan ar fi eradicat majoritatea animalelor din Germania și, astfel, populației Germaniei ar fi ajuns repede la foamete.

Și ideea a mers mai departe până la faza de test. Guvernul a ales insula Gruinard, la doar un kilometru de coasta Scoției pentru a lansa tulpina de antrax dezvoltată într-un laborator din Oxford.

Ce a urmat a demonstrat exact forța teribilă pe care o poate avea antraxul.

Oile care au consumat iarbă infestată cu antrax au murit la interval de trei zile și, conform estimărilor, astfel de operațiuni pot fi folosite pentru a distruge orașe întregi “la nivel de generații”.

Autoritățile au decis să nu continue planurile, din cauza cifrelor apocaliptice pe care le-ar fi creat în rândul civililor.

Ulterior, întreaga cantitate dezvoltată pentru o astfel de operațiune a fost distrusă într-un incinerator, la finele conflictului.

Totuși, testul efectuat cu succes a dus la o carantină totală în insula respectivă pentru 48 de ani.

Abia în 1986, o companie a fost plătită cu jumătate de milion de lire sterline (la acel moment), pentru a decontamina insula de 520 de acri.

După alți patru ani de intervenție, autoritățile au declarat că insula este în siguranță.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close