Antena 3 CNN Externe Paradisul din Caraibe unde poţi plăti doar cu Bitcoin

Paradisul din Caraibe unde poţi plăti doar cu Bitcoin

Insula Bequia, cu o suprafață de 18 kilometri pătrați, o destinație din Caraibe preferată de vedete și familia regală britanică, urmează să devină și o "gazdă" primitoare a criptomonedei Bitcoin.

Paradisul din Caraibe unde poţi plăti doar cu Bitcoin
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    28 Apr 2021   •   15:30

Turiştii de pe insulă pot plăti deja cu Bitcoin produsele esenţiale, masa la restaurant sau biletele la cinema. 

Un complex rezidenţial cu 39 de vile de lux va fi primul de acest fel din Caraibe care va accepta plata cu criptomonede pentru achiziţionarea de case. 

Conform spuselor dezvoltatorilor, acceptarea plăţii cu criptomonede e mai mult o necesitate decât un truc  de a capta atenţia oamenilor.

Deizia vine ca un răspuns la provocările întâmpinate de comunitățile insulare care au acces greoi la facilitățile bancare tradiționale.

”Rezidenții micilor comunități insulare reușesc din ce în ce mai greu să facă transferuri internaționale din cauza deciziilor luate de marile bănci internaționale pentru a reduce riscurile”, a spus Storm Gonsalves, dezvoltatorul imobiliar.

În timp ce restul insulelor din Caraibe, inclusiv vecinul  mai mare St. Vincent, rămân tradiţionale, Bequia "insula din nori", îşi câştigă reputaţia de a gândi modern şi în perspectivă. 

Preţul unui bitcoin este în acest moment de 219.100 lei.

Sursa: Euronews

×
Subiecte în articol: bitcoin insula caraibe
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close