Antena 3 CNN Externe Insulă grecească, vândută cu aproape 5 milioane de euro. Cine este proprietarul

Insulă grecească, vândută cu aproape 5 milioane de euro. Cine este proprietarul

Insulă grecească, vândută cu aproape 5 milioane de euro. Cine este proprietarul
Sursa foto: Foto: boehm-privateislands.com
de M.Z.    |    23 Apr 2012   •   22:46

Un membru al familiei regale din Qatar a cumpărat insula grecească Oxia din Marea Ionică, pentru care a plătit aproape cinci milioane de euro, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Insula se afla în proprietatea unui magnat australian. O mare parte din suprafaţa sa de 4,2 milioane de kilometri pătraţi este considerată rezervaţie naturală.

Deocamdată nu se ştie dacă cel care a cumpărăt-o este chiar emirul Qatarului, Hamad Bin Jalifa al-Thani, sau un alt memru al familiei regale. Preţul cerut iniţial a fost de 6,9 milioane de euro.

Numeroşi magnaţi, armatori greci şi bogaţi oameni de afaceri din alte ţări au în proprietate insule greceşti, unele dintre ele fiind în prezent scoase la vânzare. Piaţa acestor tranzacţii a stagnat în ultimii trei ani, dar a fost revigorată în ultima vreme de scăderea preţurilor ca urmare a creşterii impozitelor pentru proprietăţile imobiliare din Grecia.

Pe insula Oxia se pot dezvolta activităţi turistice, datorită accesului facil, ea fiind situată la mică distanţă de partea continentală a Greciei.

×
Subiecte în articol: Grecia vinde
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close